De afgelopen maand heeft Be Informed een nieuwe release uitgebracht van haar platform met versie nummer 3.12.2. Als experts hebben wij deze release onderzocht en we zijn blij verrast met een aantal nieuwe functionaliteiten.

Zo wordt er een nieuwe datastorelijst geïntroduceerd. Deze nieuwe lijst biedt modelleurs meer flexibiliteit in het combineren van data vanuit verschillende bronnen. In combinatie met het nieuwe ‘case id reference attribuut’ kan de datastorelijst gebruikt worden als alternatief voor de case lijst en kan informatie vanuit verschillende bronnen in één lijst getoond worden.

Voorheen konden modelleurs alleen basisinformatie vanuit de zaak tonen. Gerelateerde informatie van de zaak kon niet (goed) worden getoond. Door middel van front-end technologie konden we de overzichten verrijken, maar deze oplossing was suboptimaal. Met de nieuwe datastorelijsten kan bijvoorbeeld alle gewenste gerelateerde informatie van een zaak getoond worden in één overzicht.


“Jan Wijbe Hoekstra”

Daarnaast is Single Sign-On (SSO) verbeterd voor het ondersteunen van de volgende scenario’s: het verrijken van Ready2Run interfaces met data van Modulaire UI services die gebruik maken van het ‘Remote data element’; het bieden van Single sign-on ondersteuning voor meerdere Be Informed applicaties die in verschillende JBoss instanties draaien, gebruikmakende van SAML. Verder zijn vanaf nu de aanbevolen security instellingen standaard geactiveerd in de deployment war.

Het toepassen van SSO in verschillende praktijk situaties was vaak lastig en maatwerk. Het was maar op één manier mogelijk, namelijk door middel van Kerberos authenticatie. Met het toevoegen van een extra standaard, SAML (Security Assertion Markup Language), ontstaat er meer ruimte om SSO binnen verschillende omgevingen toe te kunnen passen.


“Jeroen den Hond”

Geheel nieuw is dat Subversion (SVN) wordt geïntroduceerd als ondersteunde team repository voor zowel de Business Modeling Studio als de Application Modeling Studio.

Tot nu toe gebruikten we de team repository (gebaseerd op Hippo 5). Deze versie wordt al een tijd niet meer ondersteund. Hierdoor ontstonden veiligheidsrisico’s. Daarnaast ontstonden er bij grote projecten performance issues. Door het introduceren van een professioneel versiebeheersysteem behoren deze problemen tot het verleden.


“Jeroen den Hond”

Wil je meer informatie over de Be Informed herfst 2015 release kijk dan op: de website van Be Informed

Review Be Informed herfst 2015 release