Donderdag 31 mei 2012 – Op 24 mei vond de jaarlijkse conferentie van Be Informed, Architecture 2012, plaats. Value&Result, de nieuwe joint venture van O&i en Caesar, was hoofdsponsor van dit evenement. Het eerste publieke optreden van Value&Result was hiermee een feit.

De dag werd geopend door Jan Verbeek, gevolgd door een update van Rik Hoogenberg over de groei van Be Informed, zowel op geografisch gebied, als op het gebied van oplossingen. Daarna was het woord aan Gordon McKenzie die uitleg gaf over het belang van technologie in de overheidssector. Ten slotte legde John Bambridge van het European Patent Office uit hoe hun organisatie begon aan het enerverende traject van de volledige herinrichting van hun primaire processen.

Jörgen Klaver gaf vervolgens namens Value&Result een presentatie over agility. Hij legde uit waarom het voor organisaties essentieel is om agile (wendbaar) te worden. Alleen een agile bedrijf lukt het om klanten blijvend toegevoegde waarde te bieden, ook als de eisen steeds veranderen. Jörgen’s conclusie is dat de business, maar ook ICT, niet in staat is om een bedrijf agile te maken. Het zal vanuit cocreatie moeten komen: samenwerking vanuit business én techniek. Value&Result is in staat dit aan haar klanten te bieden, met de businesskennis van O&i en de technische kennis van Caesar. Dit alles met een grote groep van experts die een bewezen trackrecord hebben in het realiseren en implementeren van wendbare oplossingen met Be Informed.

Na de presentatie van Jörgen was het de beurt aan Peter Stolk van het Kadaster. Hij vertelde dat zijn organisatie de visie van Be Informed over de herziening van de primaire processen in eerste instantie niet serieus nam en hoe het Kadaster uiteindelijk toch overtuigd is geraakt van de aanpak en oplossingen van Be Informed.

De laatste spreker van de dag was Frank Buytendijk. Frank sloot deze inspirerende dag af met zijn gedachten over het postmoderne ondernemingsklimaat, waarna iedereen kon genieten van een verfrissend drankje en het diner, geserveerd in de zonnige tuin. Kortom: een geslaagde dag en een succesvolle lancering van Value&Result!

P5241191
Foto: v.l.n.r. Joost van Haagen, Johan Vunderink, Roel Hartong en Chris van Wegen

Value&Result succesvol gelanceerd op Be Informed Architecture 2012